+ 28°C
logo
Cityguide, cityguide.rs, vodič, vodič kroz grad, vodič kroz gradove, vodič kroz dešavanja, atrakcije, restorani, kultura, umetnost, zabava, izlasci, koncerti, svirke, splavovi, istorijske znamenitosti, zoološki vrtovi, muzeji, galerije, pozorišta, bioskopi, kulturni centri, kupovina, prodavnice, butici, tržni centri, noćni život, klubovi, splavovi, barovi, vinski barovi, kafići, pivnice, poslastičarnice, brza hrana, prodavnice sladoleda, smeštaj, hoteli, apartmani, stanovi, vile, hosteli, domaćinstva, noćenje i doručak, vikendice, muzika, koncerti, žurke, izložbe, istorija, porodica, sport, kupališta, kupanje, otvoreni bazeni, zatvoreni bazeni, plaže, jezera, zabava, dečje igraonice, moda, lepota, spa centri, spa gradovi, spa rezorti, dnevni spa, saloni lepote, kozmetički saloni, frizerski saloni, manikir, pedikir.

Cityguide ekipa je posetila novosadsku plažu Štrand

Datum:Jul 30, 2021
Autor:Maja Petković 413 Нема коментара

Ekipa Cityguide-a je jedan deo svog radnog dana u avgustu provela na najpoznatijem novosadskom kupalištu. Iz prve ruke otišle smo da proverimo kako je na Štrandu i da li je posećen uprkos trenutnoj situaciji sa pandemijom Covid-19.

Na Štrandu nije bilo velike gužve, na kakvu smo inače navikli, što se meni lično i svidelo. Cena ulaznice iznosi simboličnih pedeset dinara ali računajte da ćete sigurno potrošiti mnogo više od te sume, kada se smestite u ležaljku i prepustite sunčanju i uživanju. Što se mera zaštite protiv korona virusa tiče, svi zaposleni nose zaštitne maske i poštuju ih koliko je to moguće, kao i posetioci, koji drže predloženu socijalnu distancu.

Veoma lako smo uspele da pronađemo odlično mesto i dve ležaljke, koje je u sezonskim gužvama gotovo nemoguće zauzeti. Uživanje je moglo da počne kada nam je ljubazan konobar doneo dve osvežavajuće limunade. Cityguide ekipa se podelila, pa ste tako mogli videti jednu pod suncobranom kako čita knjigu ispijajući limunadu, i drugu koja se namazala sa svim mogućim kremama u nadi da će za jedan dan dobiti preplanulu boju. Muzika je dopirala do plaže iz obližnjeg kafića pa se na momente oteo utisak da smo negde na primorju udaljeni od Novog Sada i svakodnevnice.

Jedan od naših radnih zadataka bio je intervju sa posetiocima Štranda. Uživale smo u razgovoru sa prijatnim ljudima i raznolikosti u generacijama koje na istom mestu provode slobodno vreme. Prošetale smo duž cele plaže i posmatrale kako posetioci provode vreme na novosadskom kupalištu. Mogle smo videti raspoložene momke koji igraju picige u plićaku, drugarice koje uz razgovor i kafu uživaju u sunčanom danu, decu koja trče na sve strane i prave dvorac u pesku, starije sugrađane kako se kartaju ispred svojih kabina, pa čak i one koji pripremaju ispite i vredno uče.

Iako posećenost nije kao prethodnih sezona, šarm koji naša novosadska plaža ima okuplja sve one koji vole da svoje letnje dane provode na  Štrandu.