+ 19°C
logo

Dečje odeljenje

Čitajte. Učite. Stvarajte. Detaljan opis
Address
Dunavska 1, Novi Sad, Srbija
Telefon
021 661 00 81
Više informacija

Dečje odeljenje

Dečje odeljenje Gradske biblioteke u Novom Sadu raspolaže fondom od 33.230 publikacija i godišnje učlani preko 3.400 korisnika. I pored nedostatka prostora – jer se rad sa korisnicima, smeštaj fonda i realizacija svih programa i aktivnosti odigrava na svega 68m2 – Dečje odeljenje je danas jedno od najatraktivnijih odeljenja novosadske biblioteke, sa bogatim fondom namenjenim deci do četrnaest godina, ali i svima koji uživaju ili izučavaju književnost za decu i mlade i interesantnim, raznovrsnim programima.

Odeljenje poseduje dva računara za rad bibliotekara, a korisnicima su na raspolaganju dva računara sa internet vezama za pretraživanje i rad. Osim slikovnica i brojnih kolekcija, kao značajnu novinu izdvajamo fond namenjen tinejdžerima. Pojedine aktivnosti su tokom niza godina prerasle u tradicionalne manifestacije po kojima se prepoznaje novosadska biblioteka: Maskenbal (od 2002), Knjiga u srcu (od 2003), ali i druge aktivnosti poput kreativnih radionica, promocija, izložbi, tribina, druženja sa piscima, glumcima, umetnicima i drugim javnim ličnostima.

Posebna pažnja posvećuje se neprekidnom razvijanju višedecenijske saradnje sa predškolskim ustanovama i školama i partnerskih odnosa sa brojnim institucijama kulture, posebno Zmajevim dečjim igrama, ali i sa svim drugim institucijama kulture, ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite, brojnim udruženjima i organizacijama. Odeljenje je dobitnik velikog broja priznanja i nagrada, od Prvomajske (1993), do nagrade Zmajevih dečjih igara (2015).

Recenzije

( 0 )
na osnovu 0 recenzija
Kvalitet
( 0 )
Lokacija
( 0 )
Usluga
( 0 )
Cene
( 0 )
Ambijent
( 0 )

    Još uvek nema recenzija.

Samo ulogovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti recenziju.

Время выполнения скрипта: 0.3373 сек.