+ 19°C
logo

Digitalni omladinski centar

Čitajte. Učite. Stvarajte. Detaljan opis
Address
Vojvode Putnika 1, Novi Sad, Srbija
Telefon
021 456 226
Više informacija

Digitalni omladinski centar

Digitalni omladinski centar otvoren je 10. juna 2020. godine, u renoviranom prostoru na 310 m2, u Ulici vojvode Putnika broj 1. U okviru ovog savremenog i po najvišim bibliotečkim standardima opremljenog centra, Biblioteka svojim korisnicima omogućuje veću dostupnost građe i dokumenata u digitalnoj formi i funkcionalno korišćenje resursa centra za potrebe mladih. Akcenat nam je na saradnji sa ustanovama kulture i obrazovanja, kao i organizacijama i udruženjima mladih i za mlade.

Centar ima celodnevno radno vreme, u toku kojeg je, uz stručnu pomoć zaposlenih, moguće istražiti odgovarajuće baze podataka i dobiti na korišćenje građu u digitalnom obliku. U Centru mladi korisnici iniciraju aktivnosti u domenu interesovanja svoje generacije, kreirajući sadržaje poput tribina i blogova na aktuelne teme, okruglih stolova sa stručnjacima, izrade digitalnog materijala koji promoviše poželjan stil življenja, putem vršnjačke edukacije, uključivanjem marginalizovanih društvenih grupa, promovisanjem kulturnih razlika i podizanjem društvene svesti, uz korišćenje informacione tehnologije.

Centar ima savremene, prostrane i klimatizovane učionice, kao i prostorije namenjene grupnom radu studenata. U neformalno opremljenom prostoru – multifunkcionalnoj sali – moguće je prelistavati knjige i štampu, igrati društvene igre, organizovati projekcije filmova, muzičke programe i razne interaktivne sadržaje, ili pretraživati internet putem jednog od više dostupnih računara. Programi koji se realizuju prenose se putem društvenih mreža i sajta Biblioteke.

 Recenzije

( 0 )
na osnovu 0 recenzija
Kvalitet
( 0 )
Lokacija
( 0 )
Usluga
( 0 )
Cene
( 0 )
Ambijent
( 0 )

    Još uvek nema recenzija.

Samo ulogovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti recenziju.

Время выполнения скрипта: 0.4442 сек.