+ 20°C
logo

Gradska biblioteka u Novom Sadu

Čitajte. Učite. Stvarajte. Opširnije
Address
Dunavska 1, Novi Sad, Srbija
Telefon
021 525 540
Više informacija

Gradska biblioteka u Novom Sadu

Gradska biblioteka u Novom Sadu je javna biblioteka pozajmnog tipa. Smeštena je u srcu starog jezgra Grada, u Dunavskoj br. 1, u zadužbinskom zdanju srpskih dobrotvora Anke i Arse Pajevića. Svoj rad i misiju zasnovala je na tradiciji Srpske čitaonice novosadske, osnovane 1845. godine.

Pored centralnog objekta u Dunavskoj ulici, u kom se nalaze Odeljenje „Đura Daničić”, Dečje odeljenje, Informaciono-referalni centar sa Čitaonicom, stručne bibliotečke službe, uprava i prateće službe, mrežu Biblioteke čine i Zavičajna zbirka, novoformirani Digitalni omladinski centar i još 23 ogranka u Gradu i prigradskim naseljima. Gradska biblioteka u Novom Sadu je matična za Južnobački okrug, što znači da prati rad i pruža stručnu pomoć svim opštinskim, školskim i specijalnim bibliotekama na ovoj teritoriji.

Vizija

Mi stvaramo slobodan i prisan društveni prostor sa otvorenim pristupom sveukupnom ljudskom znanju i informacijama i podstičemo individualni razvoj svojih korisnika kroz edukaciju, stvaralaštvo i zabavu.

Misija

Gradska biblioteka u Novom Sadu je ustanova od integriteta, odgovorna prema trajnim vrednostima i okrenuta savremenim trendovima. Sarađujući s partnerima iz zemlje i inostranstva, nastojimo da omogućimo svim pripadnicima svoje društvene zajednice otvoren i ravnopravan pristup edukativnim sadržajima, informacijama i mogućnostima za kreativno ispoljavanje. Baštinimo i afirmišemo kulturno nasleđe i savremeno književno stvaralaštvo i aktivno podržavamo sticanje znanja, razvijanje kulture čitanja i aktivno angažovanje lokalne zajednice, kreirajući inovativne, zanimljive i korisne sadržaje.

Recenzije

( 0 )
na osnovu 0 recenzija
Kvalitet
( 0 )
Lokacija
( 0 )
Usluga
( 0 )
Cene
( 0 )
Ambijent
( 0 )

    Trenutno nema recenzija.

Samo ulogovani korisnici mogu poslati recenziju.

Время выполнения скрипта: 0.2871 сек.