+ 27°C
logo

Pravila o zaštiti privatnosti

OVDE SU PROPISANA PRAVILA KOJA SE PRIMENJUJU NA UPOTREBU PORTALA CITYGUIDE.RS . SAMIM PRISTUPOM NA OVAJ SAJT I NJEGOVOM UPOTREBOM, KAO I KREIRANJEM NALOGA NA OVOM SAJTU ILI REGISTRACIJOM ZA NEWSLETTER, ZAKLJUČUJETE PRAVNO OBAVEZUJUĆU UGOVOR SA HAPPY BABY DIGITAL MEDIA DOO KISAČ ČIJI SASTAVNI DEO ČINE OVA PRAVILA. UKOLIKO KORISTITE OVAJ SAJT SMATRA SE DA STE SE PAŽLJIVO UPOZNALI SA PRAVILIMA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I DA STE IH U POTPUNOSTI PRIHVATILI.

Naš pristup zaštiti podataka o ličnosti

HAPPY BABY DIGITAL MEDIA DOO KISAČ, sa sedištem u ul. Janka Jesenskog 61, Kisač, Srbija (u daljem tekstu: Happy Baby) shvata zaštitu ličnih podataka svojih korisnika veoma ozbiljno. Imamo veoma stroge interne procedure kojima obezbeđujemo zaštitu u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i drugim relevantnim propisima Republike Srbije. Naše osoblje obučeno je za postupanje sa poverljivim podacima, kao što su podaci o ličnosti, u skladu sa relevantnim propisima.

Ipak, Internet nije medium na kome se zaštita podataka može apsolutno garantovati, pa Happy Baby ne može biti odgovoran za svaku eventualnu neovlašćenu upotrebu, uništenje ili oštećenje podataka o ličnosti, osim za neispunjenje svojih obaveza u skladu sa Zakonom o zaštiti privatnosti. Happy Baby ne može biti odgovoran ni za eventualnu netačnost podataka koje su unela druga lica, kao ni za rezultat eventualne obrade podataka koja je za predmet imala takve podatke.

Koje podatke prikupljamo?

Happy Baby u svojstvu rukovaoca prikuplja podatke o ličnosti kojima se lice može identifikovati, kao i pojedine statističke podatke koje ne otkrivaju identitet posetioca sajta. 

Ovo su informacije ili podaci o ličnosti koje možemo da prikupljamo i obrađujemo:

  1. Podaci potrebni za registrovanje na sajtu: korisničko ime, imejl i lozinka, evidenciju prepiske između Vas i nas, Vaši odgovori na sve upitnike i ankete koje možemo da koristimo za potrebe istraživanja, kao i informacije koje treba da nam date kada prijavljujete problem sa sajtom.

     2. Podaci potrebni za oglašavanje na Cityguide.rs: korisničko ime, imejl, lozinka. Za fakturisanje prikupljamo i ime i prezime, naziv pružaoca usluga i/ili proizvoda, adresu firme i broj mobilnog telefona.

Ove podatke o ličnosti prikupljamo samo kada odlučite da nam ih dostavite (dakle, na osnovu vaše saglasnosti ili u cilju realizacije ugovora između nas i vas). Vi niste dužni da nam dostavljate nikakve podatke o ličnosti. Ipak, onda nećete moći da koristite prednosti svih usluga koje Vam nudimo.

Registracijom za korišćenje usluga, odnosno unošenjem traženih podataka Korisnik se saglašava da bude kontaktiran na broj telefona ili e-mail:

  • u svrhu pronalaženja pružaoca zdravstvenih usluga i/ili proizvoda na našem sajtu,
  • u svrhu postavljanja pitanja ekspertima na našem sajtu,
  • u svrhu rezervisanja termina kod pružaoca zdravstvenih usluga,
  • u svrhu postavljanja komentara i recenzija,
  • u svrhu postavljanja oglasa od strane pružaoca zdravstvenih usluga i/ili proizvoda na našem sajtu,
  • pitanjima u vezi oglašavanja ili u vezi pomoći.

Oglašivač je saglasan da će sadržaj njegove prezentacije – oglasa, postavljen tekst, video, članak, radno vreme, slike usluga i/ili proizvoda na koje se odnosi oglašavanje i njegovi kontakt telefon i imejl adresa biti objavljeni na Cityguide.rs

Osim podataka o ličnosti, informacije se takođe prikupljaju i onda kada ih Vi aktivno ne dostavite tj. pomoću različitih tehnologija i metoda kao što su kolačići („cookies”) u skladu sa pravilima opisanim u Korišćenje kolačića.

Zabranjena upotreba licima mlađim od 18 godina

Cityguide.rs je portal koji je namenjen licima koja su navršila 18 godina. Ako ste mlađi od 18 godina, nemojte koristiti ovaj sajt niti ostavljati bilo kakve podatke o ličnosti. Happy Baby ne sakuplja sa namerom ili svesno podatke o ličnosti povodom lica koja su mlađa od 18 godina. U slučaju da Happy Baby dobije informaciju da se u bazi nalaze podaci lica koje je mlađe od 18 godina, bez odlaganja će izbrisati te informacije. Ukoliko verujete da smo prikupili informacije o licu koje je mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na:info@cityguide.rs.

U koju svrhu koristimo podatke o ličnosti i koji je pravni osnov?

Svrha obrade podataka o ličnostiPravni osnov
kreiranje i administriranje korisničkog nalogapružanje usluge informacionog društva koja se odnosi na razmenu informacija između Oglašivača i Korisnikaomogućavanje pružanja usluge na portalu kao što je omogućavanje učestvovanja u interaktivnim funkcijama sajta (na primer, postavljanje komentara i recenzija, postavljanje pitanja ekspertima)  Prikupljanje koje je neophodno za realizaciju i izvršenje ugovora između vas i Happy Baby.
pomoć za generalno unapređenje sajta i korisničkog iskustva na sajtu   slanje informacija o novim sadržajima na portalu Cityguide.rs i na drugim portalima u vlasništvu Happy Baby putem mejla (Newsletter)  Saglasnost korisnika    Korisnik svoju saglasnost može da povuče u svako doba, s tim da će povlačenje saglasnosti imati dejstvo od momenta povlačenja i neće uticati na zakonitost prikupljanja informacija koje je vršeno pre toga.  
radi vođenja portala i poboljšanja korisničkog iskustva da bi Happy Baby osigurao da sadržaj na sajtu bude relevantan, ažuriran i u skladu sa interesovanjem korisnikaistraživanje i u statističke svrhe  Happy Baby smatra da ima legitimni interes da prikuplja informacije u navedenu svrhu, smatrajući da se tako ne ugrožavaju prava korisnika. Korisnici imaju pravo da se ne saglase sa ovakvim prikupljanjem u svakom slučaju i o tome obaveste Happy Baby.
Radi evidencije o oglašivačima i zaštite od prevara ili drugih oblika nezakonitog ponašanja Oglašivača.Član 45 Zakona o oglašavanju Republike Srbije.

Koliko dugo čuvamo podatke o ličnosti?

Podatke o ličnosti koje prikupljamo od korisnika brišemo automatski sa brisanjem korisničkog naloga. Ipak, ukoliko se radi o podacima koji se odnose na oglašivača, te podatke čuvamo još 30 dana nakon brisanja korisničkog naloga.

Koja prava imate kao korisnik u pogledu podataka o ličnosti?

  1. Pravo pristupa informacijama i pravo na ispravku

Svaki Korisnik ima pravo da uputi zahtev za pristup svojim podacima koji se nalaze kod Happy Baby u svako doba na info@cityguide.rs, i Happy Baby će na takav zahtev odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana.

Svaki korisnik ima pravo da traži od Happy Baby da izvrši ispravku svojih podataka.

  • Pravo na zaborav (brisanje podataka)

Svaki korisnik ima pravo da traži brisanje svojih podataka o ličnosti, osim u slučaju da postoji zakonska obaveza da se ti podaci čuvaju od strane Happy Baby.

  •  Pravo suprotstavljanja obradi podataka

Svaki korisnik ima pravo da se suprotstavi obradi podataka o ličnosti kada je osnov za obradu legitimni interes. U takvom slučaju Happy Baby će prestati da vrši obradu podataka osim u slučaju kada dokaže da legitimni interes Happy Baby ima prioritet.

  • Pravo na žalbu

Ako imate bilo kakva pitanja ili ako se ne slažete sa našom Politikom privatnosti, pošaljite mejl na info@cityguide.rs i odgovorićemo u roku od 30 dana.  

  • Pravo na opoziv pristanka

Svaki Korisnik sajta može opozvati svoj pristanak na obradu podataka o ličnosti, što će uzrokovati brisanje podataka o ličnosti u slučaju da ne postoji drugi pravni osnov.

Svaki korisnik može zahtevati Odjavu korisničkog naloga u skladu sa Uslovima korišćenja na info@cityguide.rs, kada se brišu podaci o ličnosti tog Korisnika. Ukoliko je Korisnik bio Oglašivač, njegovi podaci o ličnosti će se čuvati još 30 dana nakon odjave korisničkog naloga u skladu sa odredbama Zakona o oglašavanju.

Korišćenje kukija (cookies)

Kukiji su mali tekstualni fajlovi, koji se smeštaju na računar ili drugi uređaj svakog posetioca sajta, a koji sadrže informacije o vašim posetama nekom veb sajtu. Ove informacije Happy Baby koristi kada vi naredni put posetite sajt. Informacije koje se na taj način sakupljaju su isključivo tehničke prirode i služe da bismo vam prezentovali oglas koji vas mogu interesovati. Kukiji omogućavaju HappyBaby da vam ne prikazuje oglas više puta, a oglašivačima pomaže da uvide šta vam ne odgovara u njihovoj ponudi, tako da mogu bolje da odgovore na Vaša interesovanja. Dakle, njihova svrha je isključivo da poboljšaju korisničko iskustvo na sajtu Cityguide.rs

Prilikom posete sajta korisnik će biti pitan da li se saglašava sa upotrebom kukija. Ukoliko želite da poboljšate korisničko iskustvo na našem sajtu, potrebno je da prihvatite kukije. Ipak, ukoliko ne želite da se koriste kukiji prilikom Vaše upotrebe sajta, potrebno je da odbijete upotrebu kukija.

Upotrebu kukija možete da isključite delimično (za neke vrste kukija) i u celosti, ali će pojedine funkcionalnosti sajta biti isključene. Takođe, možete da obrišete kukije koje je pretraživač već sačuvao na vašem uređaju.

Promena podešavanja za kukije je različita u svakom pretraživaču. Detaljne informacije ćete pronaći kada u svom browzeru kliknete na “Help” ili posetite adresu https://www.aboutcookies.org, gde se nalaze detaljne informacije o promeni podešavanja za kukije na svim modernim pretraživačima.

Happy Baby koristi kolačiće za sledeće svrhe:

  1. Radi poboljšanja iskustva koje korisnik ima na sajtu Cityguide.rs,
  2. Iz statističkih razloga da bi se pratilo koliko posetilaca sajt ima i koliko često oni posećuju sajt,
  3. Da bi se dobili statistički podaci o tome koliko je bilo klikova na određenu reklamu,
  4. Da bi se dobili podaci o tome za koje reklame bi korisnik bio zainteresovan, da bi se kontrolisao broj prikaza te reklame posetiocu i da bi se merio učinak reklamne kampanje.

Poseta drugih sajtova

Na pojedinim mestima na ovom sajtu postoje linkovi do sajtova koji ne pripadaju Happy Baby, niti su pod našom kontrolom. Činjenica da su pojedini linkovi postavljeni na sajt Cityguide.rs  ne znači da HappyBaby za njih odgovara na bilo koji način, niti da može da utiče na način na koji imaoci tih sajtova prikupljaju podatke o ličnosti. Prilikom poseta tih sajtova, obavezno se upoznajte sa njihovom politikom privatnosti podataka, pre nego što otkrijete bilo koji lični podatak. 

Izmene Pravila za zaštitu privatnosti

S vremena na vreme Happy Baby će menjati ili ažurirati Politiku postupanja sa podacima. Sve promene će imati dejstvo od momenta objavljivanja. Ukoliko nastavite da koristite sajt, smatra se da ste se saglasili sa izmenama.

Pravila o zaštiti privatnosti su poslednji put ažurirana dana 21. maja 2020. godine.