+ 7°C
logo

Premijera predstave „Smrt gospodina Goluže“ u Pozorištu mladih u Novom Sadu

Datum:Dec 2, 2021
Autor:Maja Petković Нема коментара

Cityguide ekipa prisustvovala je u ponedeljak 08. februara press konferenciji za premijeru predstave „Smrt gospodina Goluže“ u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Press konferencija za premijeru predstave „Smrt gospodina Goluže“ u Pozorištu Mladih u Novom Sadu. Foto: Maja Petković

Prisutnima su se obratili direktor pozorišta Mihajlo Nestorović, glumci Saša Torlaković, Neda Danilović, Katarina Marković i Ivan Đurić, kao i reditelj Patrik Lazić. Predstava „Smrt gospodina Goluže“ bavi se rijaliti formom, ali ne na način da se napravi još jedna predstava na nešto što znamo svi i što živimo svakoga dan, nego pokušava da pronađe odgovor na pitanje ko su ljudi koji gledaju rijaliti i zašto je to tolika potreba koju prati velika gledanost- istakao je Patrik Lazić, reditelj.

„Smrt gospodina Goluže“ je orginalan dramski tekst, nastao značajno inspirisan pripovetkom Branimira Šćepanovića i u saradnji sa rediteljem Patrikom Lazićem.

U predstavi igraju Saša Torlaković, Slavica Vučetić, Katarina Marković, Saša Latinović, Kristina Savkov, Slobodan Ninković, Ivan Đurić, Neda Danilović, Dragan Zorić, Vera Hrćan Ostojić, Saša Stojković, Marija Radovanov i Aleksa Ilić.

O tome kako je predstava pripremana govori glumac Saša Torlaković. Video- Maja Petković

Premijera u Pozorištu mladih zakazana je za sredu 10. oktobra u 19 časova.