+ 19°C
logo

Otkazana Džepna opera „Don Đovani“ u KC Čukarica

Džepna opera „Don Đovani“- Petak, 12. mart u 19 časova u KC Čukarica.

Address
Turgenjevljeva 5, Beograd, Srbija
12/03/2021
19:00 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Otkazana Džepna opera „Don Đovani“ u KC Čukarica

„Don Đovani“ – Džepna opera

 

Džepnu operu „Don Đovani“ u izvođenju članova muzičkog udruženja „Bell‘Opera“ čukarička publika će imati priliku da čuje i vidi na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u petak, 12. marta sa početkom u 19 časova.

Mladi umetnici kroz ediciju „Džepna opera“ predstavljaju najpoznatija operska dela u adaptiranoj, skraćenoj verziji, predstavljajući suštinu i radnju opere i izvodeći najpoznatije numere iz određene opere, bez pauze i u trajanju jedne pozorišne predstave (oko 90 min.).
Opera „Don Đovani“, Volfganga Amadeusa Mocarta predstavlja okosnicu operskog repertoara svih velikih svetskih operskih kuća, a smatra se jednim od najvećih muzičkih dela ikada komponovanih. Radnja je zasnovana na legendi o Don Žuanu i bavi se večitom temom morala, razvrata i muško – ženskih odnosa, temom jednako aktuelnom danas, kao i pre više od 230 godina, kada je opera premijerno izvedena. Sa sedam važnih uloga, ovo je jedno od retkih operskih dela koje pruža mogućnost većem broju mladih pevača da se oprobaju u glavnim ulogama, mogućnost koju nemaju tako često.

Režija: Vladan Đurković
Klavirski saradnik: Vladimir Vanja Šćepanović
Don Đovani – Luka Jozić
Leporelo – Strahinja Đokić
Dona Ana – Nevena Josić
Don Otavio – Mladen Prodan
Dona Elvira – Nevena Milošević
Mazeto – Boris Papak
Cerlina – Martina Koljenšić
Komendatore – Andrija Sekulić

Ulaz slobodan!

 12-03-20211615507200test