+ 28°C
logo

Gala koncert Marije Guljegine u Madlenianumu u Beogradu

Gala koncert Marije Guljegine- Utorak, 3. novembar u 19.30 časova u Madlenianumu.

Address
Glavna 32, Beograd, Srbija
03/10/2020
19:30 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Gala koncert Marije Guljegine u Madlenianumu u Beogradu

Gala koncert Marije Guljegine– Utorak, 3. novembar

u 19.30 časova u Madlenianumu.

 

52. Beogradske muzičke svečanosti BEMUS u organizaciji Centra beogradskih festivala ove godine se održavaju od 1. do 13. novembra, i ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvolile, ljubitelji i poštovaoci umetničke muzike će imati mogućnost da čuju izuzetne umetnike iz sveta, kao i izvrsne muzičare i orkestre iz naše zemlje.

Ovogodišnji BEMUS, pod umetničkim rukovodstvom Bojana Suđića, planira izuzetne događaje, a jedan od njih je Gala koncert Marije Guljegine, čuvenog dramskog soprana koju mnogi nazivaju „kraljicom opere“, a koja sa najlepšim arijama nastupa 3. novembra u 19.30 časova u Operi i teatru Madlenianum, u pratnji Orkestra Madlenianuma i pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića.

BEMUS se realizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a podršku je pružilo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ne čudi što Mariju Guljeginu nazivaju „sopranom koji odoleva testu vremena” jer njen raskošan glas tako ubedljivo prenosi muziku i dramu na brojnim solističkim koncertima širom sveta. Kritičari je smatraju vodećom Toskom decenije, dok Mala knjiga operskih pevača navodi: „Glamurozno prisustvo Guljegine na sceni u skladu je sa njenim svetlim i moćnim tonom koji nikada ne prerasta u oštar, što je čini jednom od najistaknutijih soprana njene generacije.” Publika Opere i teatra Madlenianum će imati prilike da uživa u najlepšim arijama i uvertirama uz muziciranje vrhunskih muzičara.

 Zbog epidemiološke situacije broj karata u prodaji je ograničen.

 

Autor fotografije: Petra Stadler

 03-10-20201601683200test