+ 22°C
logo

Izložba „Dan Evrope – Evropska prestonica kulture“

Izložba će biti postavljena u holu centralne zgrade Gradske biblioteke u Novom Sadu (Dunavska 1), na prvom spratu, od 06. do 31. maja 2022. godine, kao i u elektronskoj formi na sajtu, Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu Gradske biblioteke.

Address
Dunavska 1, Novi Sad, Srbija
06/05/2022
00:00 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Izložba „Dan Evrope – Evropska prestonica kulture“

IZLOŽBA „DAN EVROPE – EVROPSKA PRESTONICA KULTURE“

Povodom Dana Evrope, Informaciono-referalni centar Gradske biblioteke u Novom Sadu prirediće izložbu pod nazivom „Dan Evrope – Evropska prestonica kulture“, na kojoj će biti predstavljena institucija Evropske prestonice kulture: od njenog formiranja, preko gradova koji su nosili titulu u godinama iza nas, do danas, kada je Novi Sad postao prva prestonica kulture izvan Evropske unije. Ovaj praznik nam pruža jedinstvenu priliku da predstavimo koncept i sadržaj kojim se Novi Sad izborio za ovo vredno priznanje i povežemo ga sa kontekstom nastanka institucije Evropske prestonice kulture u okviru Evropske unije.

Izložba će biti postavljena u holu centralne zgrade Gradske biblioteke u Novom Sadu (Dunavska 1), na prvom spratu, od 06. do 31. maja 2022. godine, kao i u elektronskoj formi na sajtu, Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu Gradske biblioteke.06-05-20221651795200test