+ 30°C
logo

Koncert povodom Dana Madlenianuma

Koncert povodom Dana Madlenianuma- Subota, 30. januar u 19.00 časova na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Address
Glavna 32, Beograd, Srbija
06/02/2021
19:00 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Koncert povodom Dana Madlenianuma

Koncert povodom Dana Madlenianuma– Subota, 30. januar u 19.00 časova

na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

 

Opera i teatar Madlenianum 26. januara puni 24 godine koliko je prisutan na pozorišnoj karti Srbije. Ne samo da je svojim delovanjem značajno doprineo muzičkom i dramskom pozorištu na ovim prostorima, on je i u svetu prepoznat kao renomirana teatarska kuća, čiji osnivač i vlasnik gospođa Madlena Zepter, promišljenim odabirom programa i saradnika preko dve decenije gradi ime najveće srpske zadužbine na desnoj obali Dunava.

Povodom Dana Madlenianuma biće održan svečani koncert pod nazivom Svetlosti pozornice. Uz učešće vrhunskih umetnika koji su godinama gradili muzički repertoar ove kuće, a koje predvodi glumac Ivan Bosiljčić, zatim soprani Branislava Podrumac i Mina Gligorić, a prati ih mladi tenor, koji tek treba da zasjaj u ansamblu naše kuće – Dušan Svilar, predstavićemo se sa nesvakidašnjim i zabavnim programom.

Koncert je zamišljen kao spoj opere, operete, mjuzikla i klasičnih hitova iz 60-tih godina; biće to emotivno veče u kome će naši solisti zablistati u prepoznatljivim hitovima sa naše scene, ali i u numerama u kojima ih do sad publika nije mogla čuti. Soliste će pratiti kvartet „Habanera“ i za klavirom Milivoje Veljić. Da bi čitav program dobio dodatnu slavljeničku notu angažovali smo reditelja Roberta Boškovića, za dodatne tekstove i dinamične prelaske između numera.06-02-20211612569600test