+ 28°C
logo

Kreativna radionica za decu „Moj grad – novosadske umetničke priče“ u Novom Sadu

Kreativna radionica „Moj grad – novosadske umetničke priče“ organizuje se 19.septembra od 11 do 12.30 časova u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. Radionica je deo programa manifestacije “ Dani evropske baštine“.

Address
Trg Galerija 1, Novi Sad, Srbija
19/09/2020
11:00 - 12:30
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Kreativna radionica za decu „Moj grad – novosadske umetničke priče“ u Novom Sadu

Kreativna radionica „Moj grad – novosadske umetničke priče“ organizuje se 19.septembra od 11 do 12.30 časova u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Na kreativnoj radionici kustosi Galerije će sa decom krenuti u gradsku umetničku avanturu kroz koju će ih upoznati sa bogatim kulturnim nasleđem Novog Sada. Posmatrajući umetnička dela – slike, crteže, grafike i skulpture nastala u različitom vremenskom periodu, koja se nalaze u kolekciji Galerije Matice srpske, na zanimljiv, interaktivan i kreativan način mališani će biti u prilici da upoznaju srpske umetnike koji su na svojim delima sačuvali priče o nastanku grada, njegovoj arhitekturi, kulturi i ljudima.

Radionica je deo programa manifestacije “ Dani evropske baštine“.

Manifestacija „Dani evropske baštine“ se održava od 18. do 20. septembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Ovogodišnja tema manifestacije je “ Nasleđe i obrazovanje“.

Tokom manifestacije ulaz u Galeriju je slobodan.

Dovedite Vašu decu, jer cilj ove radionice je da učenjem o kulturnom nasleđu, deca s ponosom i znanjem koračaju ulicama svog grada, kao i da ga čuvaju i štite.

19-09-20201600473600test