+ 28°C
logo

ODLOŽENO! Melodrama „Veliki Getsbi“ u Madlenianumu u Beogradu

Melodrama „Veliki Getsbi“- Premijerno, 19.oktobar u 19:30 časova u Madlenianumu.

Address
Glavna 32, Beograd, Srbija
19/10/2020
19:30 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

ODLOŽENO! Melodrama „Veliki Getsbi“ u Madlenianumu u Beogradu

Melodrama „Veliki Getsbi“- Premijerno, 19.oktobar

u 19:30 časova u Madlenianumu.

Na našu scenu se ponovo vraća melodrama VELIKI GETSBI, drama o nedosanjanim snovima i nedostižnoj ljubavi, nastala po čuvenom romanu F. S. Ficdžeralda i u dramatizaciji Hrista Bojčeva. Pozorišna verzija VELIKOG GETSBIJA je zapravo vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi. U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi dajući konačno za nju i svoj život.

U režiji Ane Radivojević Zdravković drama je svoju premijeru imala 2015. godine, kada je naslovnu ulogu tumačio Ivan Bosiljčić. Zbog njegove angažovanosti u inostranstvu predstava nije igrala pune dve godine, a publika će premijernu obnovu moći da pogleda 19.oktobra i reprizu 20. oktobra, ovog puta sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija.

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika Madlenianuma uz Branislava Trifunovića ove sezone gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović, Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića, Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića…

19-10-20201603065600test