+ 29°C
logo

Opera „Manon Lesko“ u Madlenianumu

23. decembra u 19:30 časova opera „Manon Lesko“ u Madlenianumu.

Address
Glavna 32, Beograd, Srbija
23/12/2021
19:30 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Opera „Manon Lesko“ u Madlenianumu

NA RUPČIĆ I VUK ZEKIĆ DEBITUJU U OPERI „MANON LESKO“
NA SCENI OPERE I TEATRA MADLENIANUM


Operu Đakoma Pučinija „Manon Lesko“, zajedničku koprodukciju Narodnog pozorišta u Beogradu i Madlenianuma, publika će moći da vidi u četvrtka, 23. decembra od 19.30 časova na Sceni Madlenianuma.
U ovoj operi u naslovnoj ulozi debituje sopran Ana Rupčić, kao i bariton Vuk Zekić u ulozi brata Leska, diriguje Đorđe Pavlović.
Vitez de Grije je Janko Sinadinović. Žeron de Ravoar je Mihailo Šljivić. Učestvuju i sledeći solisti: Milan Obradović, Vuk Radonjić, Siniša Radin, Milan Panić, Ivana Živadinović, Mihailo Otašević i Luka Pređa.

Manon Lesko je prvi Pučinijev „hit” i jedina njegova opera koja na svojoj premijeri u Teatru Ređio, u Torinu, 1893. godine, nije bila osporavana. Manon Lesko je Pučinija postavila među vrhunske svetske kompozitore. Pučini je u priču uveo novi nivo iskrene emocije i tok melodije, a uz to je stvorio jednu od arhetipskih operskih heroina, koja i danas očarava publiku.
Vrhunski autorski tim iz Italije predvođen rediteljem Pjer Frančeskom Maestrinijem učestvovao je u produkciji naše Manon. Veoma veliki orkestar pripremio je dirigent Stefano Romani, a nasleđuje ga Đorđe Pavlović. Preko 250 raskošnih kostima osmislio je kostimograf Luka Dal Alpi, a monumentalna scenografija je delo Alfreda Troizija.23-12-20211640217600test