+ 30°C
logo

Premijera predstave „Kad sam bio garav“ u Pozorištu mladih

Premijera predstave „Kad sam bio garav“- Sreda, 14. oktobar u 20.00 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Address
Ignjata Pavlaša 4, Novi Sad, Srbija
14/10/2020
20:00 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Premijera predstave „Kad sam bio garav“ u Pozorištu mladih

Premijera predstave „Kad sam bio garav“– Sreda, 14. oktobar u 20.00 časova

na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

REČ REDITELJA:

„U komadu „Kad sam bio garav“ Milivoja Mlađenovića kroz niz poetskih scena, jasno izniklih iz motiva Antićevih pesama, pokušava se evocirati neuhvatljivi miris detinjstva – detinjstva koje je potom odredilo tok jednog života i kroz njega „provejavalo“ kao daleka trauma ali i kao izgubljena radost koja se ponovo pokušavala pronaći u umetnosti, alkoholu, ženama. Samo par nezaboravljenih slika iz ranog života dovoljne su da se scenski mapira čitava jedna egzistencija i zato je ovaj komad u isto vreme i potresan, čak brutalan, ali i jako nežan.

Drama „Kad sam bio garav“ prevazilazi granice hronike jednog života i postaje univerzalna pohvala detinjstvu, izgubljenoj nevinosti koja umetnika proganja ali i inspiriše. Kroz malo scenskih elemenata, kroz dominantno korišćenje rekvizite, a ne kompleksne scenografije, režija je pokušala da dočara priču Antićevog života sredstvima dečje igre. Težilo se uigranoj i razmaštanoj grupnoj igri a namerno „siromaštvo“ scenskih elemenata, zajedno sa muzikom i svetlom, pokušavali su da stvore jedan instimistički teatar u kom se publici pruža dovoljno podsticaja da u sebi, do kraja, domašta unutrašnji svet jednog pesnika. Ova predstava je stoga bila u isto vreme i jedan lirski teatarski čin ali i pokušaj dokumentarističkog dočaravanja svih uzroka zbog kojih nastaje kompleksna i bolna poetika jednog pisca.

U tu poziciju „snevača“, koji sanja san, i prijatan i košmaran, o jednom detinjstvu i jednom izgubljenom vremenu, stavićemo u ovoj predstavi publiku.“

Stevan Bodroža14-10-20201602633600test