+ 9°C
logo

Radionica “Zaštitite decu na internetu” u KC Čukarica

Radionica “Zaštitite decu na internetu”- Utorak, 06. april u 18 časova u KC Čukarica.

Address
Turgenjevljeva 5, Beograd, Srbija
06/04/2021
18:00 - 00:00
Više informacija
Preostalo vreme:
dana
sati
minuta
sekundi

Radionica “Zaštitite decu na internetu” u KC Čukarica

Zaštitite decu na internetu

 

U saradnji sa studentima Fakulteta organizacionih nauka, Kulturni centar „Čukarica“ u aprilu mesecu organizuje seriju radionica na temu „Zaštita dece na internetu“.
Razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i sve veća dostupnost interneta mladima, omogućili su nove vidove učenja, zabave, komuniciranja, ali i nove vrste rizika i nasilja. Kako bi roditeljima ukazali na opasnosti koje vrebaju u virtuelnom svetu, studenti Vanja Nikolić, Kristina Petrović, Violeta Proševski i Jovan Popović, pokušaće kroz ova radionice, da edukuju roditelje kako da prate i kontrolišu svoju decu na toliko popularnim društvenim mrežama.
Na prvoj radionici, koja će biti održana 6. aprila sa početkom u 18 časova, roditelji će imati priliku da se upoznaju sa tim koje sve društvene mreže postoje, kako funkcionišu i koji su to podaci koji se dele u aplikacijama. Objasnićemo šta je to što „prihvatamo“ kada čekiramo I AGREE, odnosno šta su to TERMS OF SERVICE i šta znači kada neka aplikacija pristupa našoj kameri, mikrofonu, porukama,… Takođe, razjasnićemo koja je razlika kada je naš profil na društevnim mrežama privatan, odnosno javan, kojim sve informacijama mogu da pristupe naši prijatelji i pratioci i da li uopšte možemo da odlučujemo šta će se desiti sa sadržajem koji jednom pustimo na internet.
Svaka radionica će biti interaktivna i posetioci će imati priliku da postavljaju pitanja, podele svoja iskustva i mišljenja, kao i da predlože teme koje ih zanimaju.
Ulaz slobodan.


06-04-20211617667200test