+ 27°C
logo
Cityguide, cityguide.rs, vodič, vodič kroz grad, vodič kroz gradove, vodič kroz dešavanja, atrakcije, restorani, kultura, umetnost, zabava, izlasci, koncerti, svirke, splavovi, istorijske znamenitosti, zoološki vrtovi, muzeji, galerije, pozorišta, bioskopi, kulturni centri, kupovina, prodavnice, butici, tržni centri, noćni život, klubovi, splavovi, barovi, vinski barovi, kafići, pivnice, poslastičarnice, brza hrana, prodavnice sladoleda, smeštaj, hoteli, apartmani, stanovi, vile, hosteli, domaćinstva, noćenje i doručak, vikendice, muzika, koncerti, žurke, izložbe, istorija, porodica, sport, kupališta, kupanje, otvoreni bazeni, zatvoreni bazeni, plaže, jezera, zabava, dečje igraonice, moda, lepota, spa centri, spa gradovi, spa rezorti, dnevni spa, saloni lepote, kozmetički saloni, frizerski saloni, manikir, pedikir.

Proverili smo najpopularniju novosadsku plažu Štrand za vas

Datum:Jul 30, 2021
Autor:Kristina Čileg 361 Нема коментара

Cityguide patrola je u toku avgusta posetila najpopularniju novosadsku plažu Štrand i proverila da li ima posetioca i da li održavaju mere zaštite tokom pandemije Covid-19.

Da li je zbog radnog dana ili zbog virusa koji trenutno luduje po svetu, gužve nije bilo. Ljudi koji su u tom trenutku bili na Štrandu poštovali su mere zaštite od korona virusa, držali su odstojanje, ali primetili smo da niko, osim zaposlenih, ne nosi maske.

Ulovile smo dve ležaljke u pesku, tu smo se smestile i uživale smo u sunčanom radnom danu.  Jedna od nas je odlučila da tog dana upije sav D vitamin, dok se drugi član ekipe vešto sakrio ispod suncobrana. Svakako je izgoreo.

Konobar je brzo došao da nas usluži. Bio je veoma raspoložen. Da li jako voli svoj posao ili mu je dan bio takav, prosto nas je oduševila pozitivna energija kojom zrači. U toku ispijanja pića, shvatile smo da ne možemo da izbegnemo kvašenje, jer u suprotnom nećemo izdržati dugo tu paklenu vrućinu.

Sišle smo do vode. Bilo je kupača i plivača, deca su uživala u plićaku. Voda je jako prijatna, ali je i prljava. Odlučile smo da se nećemo okupati. Prošetale smo Štrandom. Svašta tu može da se kupi, od kukuruza, kokica, sladoleda pa sve do igračaka.

Cena ulaznice košta svega pedeset dinara, međutim cene po kafićima i po štandovima gde se prodaju hrana i piće su više u odnosu na prošlu sezonu.

Kako je radni dan bio u toku, nismo mogle da ne iskoristimo situaciju i popričamo sa ljudima na plaži. U toku šetnje smo razgovarale sa posetiocima, kako provode dane tu, kako su zadovoljni sadržajem, kao i o temama vezanih za korona virus.

Posetilaca ima raznih, razgovarale smo sa studentima koji spremaju ispite na travnjaku novosadske plaže, sa studentima koji dolaze tu zbog druženja i društvenih igara. Naišle smo i na zaposlene ljude, koji svoje slobodne dane provode na kupalištu. Razgovor smo obavili i sa roditeljima koji dolaze redovno sa decom i provode većinu vremena na Štrandu. Na naše iznenađenje puno je penzionera koji godinama unazad iznajmljuju kabinu i svoje letnje dane provod baš tu.

U razgovoru sa ljudima shvatile smo kako Štrand nije samo neka tamo plaža u Novom Sadu, nije samo kupalište. Štrand je jedna emocija i svako ga na svoj način doživljava. Jedno je sigurno, Štrand je ozbiljan spas tokom leta za sve generacije.