+ 19°C
logo

Riblja pijaca

Početna / Blog

Riblja pijaca

Datum:Aug 13, 2022
Autor:Maja Petković Нема коментара

Od ranih jutarnjih sati, nedaleko od centra grada, Novosađane željne dobrih domaćih proizvoda čeka pijaca sa najdužom tradicijom- Riblja pijaca. Nalazi se u ulici Trg Republike 18 i radnim danima je otvorena od 06 do 17 časova, dok vikendom i praznicima radno vreme pijace je od 06 do 14 časova.

Organska ulica na Ribljoj pijaci

Dok je sredinom devetnaestog veka bila namenjena isključivo za prodaju sveže ribe, vremenom je obogatila svoj asortiman, te se danas ponuda daleko razlikuje i gotovo da nema onog što ne možete pronaći na Ribljoj pijaci. Od svežih poljoprivrednih proizvoda, mesa, sireva i razne mešovite robe koja se prostire na 9000 kvadratnih metara, oko 500 tezgi i 50 rashladnih vitrina.

Riblja pijaca renovirana je 2014. godine ali se tokom radova vodilo računa da pijaca zadrži svoj stari šmek koji veliki broj Novosađana privlači da kupovinu obavljaju upravo na ovoj pijaci.

Pored svoje osnovne delatnosti na Ribljoj pijaci se održavaju i mnogobrojne manifestacije kao što su Zlatiborska pijaca, Dani Leskovačkog roštilja, Noć muzeja – Urbanluk, Ukusi tradicije, Novosadske priče, Novosadski noćni bazar.