+ 5°C
logo

Trideset hiljada posetilaca na Nišville Jazz Festivalu 2021

Datum:Jan 19, 2022
Autor:CityguideAdmin Нема коментара

Utisak vikenda je definitivno Nišville Jazz Festival, koji je u periodu od 12. do 15. avgusta okupio trideset hiljada ljubitelja džez, bluz i soul muzike.

Posetioci su mogli da uživaju u singlovima koje izvode Leb i Sol, Goran Bregović, Anthony B, Stanley Jordan, The Belgrade Dixieland Orchestra, Philip Catherine Trio, Tanja Jovićević, Uroš Perić, Sevdah Baby i mnogi drugi.

Pored uživanja u sjajnoj muzici i đuskanju, ekipa Cityguide-a razgovarala je sa publikom o festivalu i omiljenim izvođačima.

Nišville Jazz Festival 2021 posetilo je 30.000 ljudi. Foto Cityguide – Maja Petković

Raznovrstan muzički program koji je Nišville Jazz Festival ponudio ove godine uspešno je zadovoljio muzičke ukuse prisutnih. U zanimljivim razgovorima posetioci su nam otkrili iz kojih gradova dolaze, ko im je omiljeni izvođač, koliko često posećuju festivale po Srbiji ali i kako im se dopada atmosfera na Nišville-u.

Slađana i Darko su bračni par iz Beograda, koje je na ovogodišnjem festivalu posebno privukao nastup grupe Leb i Sol, čiji su verni fanovi. Kako kažu, nije im prvi put da su na Niškoj tvrđavi, jer smatraju da ova vrsta muzike nije toliko zastupljena na našim prostorima. Atmosfera festivala ih vraća u studentske dane a u tome im pomažu i baka i deka, koji u Beogradu čuvaju unučiće, dok su oni na koncertima.

Leb i Sol na Nišville Jazz Festivalu 2021. Foto Cityguide – Kristina Čileg

Danijel i Ištvan iz Subotice prvi put dolaze na Nišville Jazz Festival. Razlog njihovog dolaska je rege zvezda Anthony B, koji je obeležio poslednji dan Nišville-a. Oduševljeni su njegovim singlovima i bombastičnom energijom koju ima na sceni.

Velika zainteresovanost za nastup Anthony-ja B. Foto Cityguide – Maja Petković

Milica je sa drugaricama na festivalu već treći put. Iz Pirota su. Nemaju nekog posebnog izvođača zbog kojeg dolaze, već im jednostavno prija celokupna atmosfera na festivalu. Pored stejdževa, vole da posete i Nišville Movie Summit i Nišville Jazz Teatar.

Milica i njene drugarice iz Pirota treći put dolaze na Nišville Jazz Festival. Foto Cityguide – Kristina Čileg

Philip Catherine je razlog, zbog koga je Bane kupio karte za festival i poveo mlađeg brata, kako on kaže, da ga „nauči šta je dobra muzika“. Posebno se raduje, što je Philip primio nagradu za doprinos džezu od Nišville Jazz Festivala. Za njega je najveće otkriće bio nastup Uroša Perića, koji je zajedno sa svojim bendom napravio odličnu svirku.

Koncert Philipa Catherine na Nišville Jazz Festivalu 2021. Foto – Kristina Čileg

Vesna, koju je izvedba pesme „Ederlezi“ Gorana Bregovića naterala da se popne na zaštitnu ogradu dodatno je oraspoložila i iznenadila našu ekipu. U veoma prijatnom razgovoru, otkrila nam je da je u mladosti bila veliki fan Bijelog dugmeta i da je upravo Brega razlog njenog dolaska.

Publika je najbrojnija bila na nastupu Gorana Bregovića i Orkestra za svadbe i sahrane. Foto Cityguide – Maja Petković

Ovogodišnji sadržaj, koji je Nišville Jazz Festival ponudio, uspeo je da objedini različite profile ljudi sa vrhunskom muzikom, energičnim nastupima i sjajnom atmosferom.

Našu reportažu sa Nišville Jazz Festivala možete pročitati ovde a foto reportažu možete pogledati ovde.

Hvala što ste pratili dešavanja sa festivala na sajtu Cityguide.rs i na našim društvenim mrežama Facebook-u i Instagram-u.

Autorke reportaže: Kristina Čileg i Maja Petković